Nieuws   Zoeken 

Ri@'s 600ste en laatste recept
Ingredienten: (2 pers.):
150 gram couscous
1/2 komkommer
1 grote tomaat
1 citroen
2 bosuitjes
1 zakje verse peterselie
1/2 zakje verse munt
100 gram feta
2 eetlepels olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
4 bladeren lollo blondo
Bereiding:
Couscous in wijde schaal doen, 250 ml water toevoegen. Couscous circa 10 minuten laten wellen. Intussen tomaten schillen en in de lengte halveren. Pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Tomaat inkruiden, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, en vruchtvlees in blokjes snijden. Citroen uitpersen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Peterselie en munt fijnhakken. Feta fijn verkruimelen. Door couscous scheppen: citroensap, olie, komkommer, tomaat, uiringetjes, peterselie, munt en feta. Peper en zout naar smaak toevoegen. Circa 1 uur laten staan (is natuurlijk lang, maar goed de smaken moeten intrekken). Lollo blondo wassen, uitslaan en in stukken scheuren. Couscoussalade doorscheppen en lollo blondo langs rand leggen.
Receptnummer: 13197 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Ik vind 600 een mooi getal om te stoppen om de lijst niet nog langer te laten worden.
Het is niet het gebrek aan recepten want ik kan er nog wel 600 opzetten, maar ik heb mijn tijd wel een beetje gehad bij SK en ga mijn energie in andere dingen stoppen.


Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept