Pizza met gorgonzola en champignons
Ingredienten: (8 pers.):
VOOR HET DEEG:
250 gr. magere kwark
2 eidooiers
2 tl zout
6 el olijfolie (en wat extra voor het bakblik)
400 gr. tarwebloem (en wat extra voor het uitrollen)
3 tl bakpoeder
VOOR DE VULLING:
500 gr. vleestomaten
2 uien
2 el olijfolie
zout en zwarte peper
2 tl oregano
200 gr. champignons
400 gr. gorgonzola
Bereiding:
Voor het deeg de kwark vermengen met de eidooiers, het zout en de olijfolie. De bloem zeven met het bakpoeder en geleidelijk door het mengsel roeren en kneden, totdat het deeg glad en elastisch is. Eventueel nog wat water toevoegen als het deeg te vast is. Afgedekt in de koelkast laten rusten, terwijl de vulling wordt voorbereid. Voor de vulling de tomaten inkerven, even in kokend water leggen, eruit halen en pellen. Dan de tomaten in blokjes snijden. De uien pellen, snipperen en met de olie in een pan doen. De uien op een matig vuur glazig laten worden. De tomaten erdoor roeren, op smaak brengen met zout, peper en oregano en op een hoog vuur laten koken totdat de saus wat is ingedikt. De oven voorverwarmen op 225' C. Een bakblik invetten. Van het deeg een lange rol vormen en op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot hetzelfde formaat als het bakblik. Het hele bakblik vullen. De tomatensaus erover verdelen. De champignons wassen, in plakjes snijden en over de pizza verdelen. De gorgonzola fijnsnijden en eveneens over de pizza verdelen. De pizza onder in de oven ong. 25 min. bakken.
Receptnummer: 132 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
het leukst is het om dit gerecht op de ovenplaat te maken, gebruik hiervoor dan 'gewoon' pizzadeeg. scheelt een hoop tijd en moeite!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept