Nieuws   Zoeken 

Josien's visfilets met cashewnoten en citroen-sherrysaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram dunne visfilets naar keuze
zout en versgemalen zwarte peper
2 eieren losgeklopt met een paar druppeltjes olie
1 kopje ongezouten cashewnoten, fijngehakt
sap van 2 citroenen,
2 el sherry
25 gram boter voor de saus (ijskoud) in kleine stukjes gesneden.
boter om te bakken
peterselie
Bereiding:
Bestrooi de visfilets met zout en peper, haal ze door het eimengsel en daarna door de noten. Druk het notenmengsel goed aan.
Verhit de boter en bak de vis goudbruin, 3 min aan iedere kant. Doe de vis over op een serveerschaal en houd warm in de oven of doe er alufolie overheen.
Doe het citroensap en de sherry in de pan en laat aan de kook komen. Doe er nu de peterselie bij en klop er van het vuur af koude klontjes boter door. Giet de saus over de vis en dien meteen op.
Receptnummer: 1324 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck
Opmerking:
Heerlijk met vers boerenbrood om de saus mee op te deppen, en een lekkere salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept