Ingredienten: (4 pers.):
aardappelen in kleine gelijkmatige
stukken gesneden
winterwortel in plakjes gesneden
uien
zakje nasi kruiden geweld in water
(zo'n klein zakje van go-tan)
Gehakt vermengd met wat sambal
badjak
ketjap
Gebakken uitjes
| Bereiding:
Snelkookpan. Aardappelen in kleine gelijkmatige stukken gesneden. Winterwortel in plakjes gesneden. Uien. Zakje nasi kruiden geweld in water. Gehakt vermengd met wat sambal badjak. Ketjap. Gebakken uitjes. Leg als eerste de aardappelen in de pan, daarop de wortel, daar overheen de gehakt een beetje verdeeld en vervolgens de uien. Besprenkel met een flinke scheut ketjap. Giet vervolgens de gewelde nasi kruiden over het geheel. Sluit de deksel. Zet het vuur hoog. Breng de pan onder druk. Wacht tot het witte streepje tevoorschijn komt en zet de pan vervolgens op een vuur. Laat 10 a 15 minuten staan (afhankelijk van de hoeveelheid). Laat nu de stoom uit de pan wegblazen , koel onder de koude kraan of laat rustig afkoelen. Daarna de groenten en de gehakt met een stamper. Door elkaar stampen. Schep op een bord en bestrooi de stamppot met wat gebakken uitjes. |