Nieuws   Zoeken 

Virginia's verjaardagskoekjestaart en andere
Ingredienten: (6 pers.):
verjaardagskoekjestaart:
2 pakjes petit beurres
1/2 pakje schocoladepuddingpoeder
4 pakjes vanillesuiker
100 gr fijne suiker
250 gr margarine (Effi)
cacaopoeder
oploskoffie
melk
smarties
m & m
hagelslag
gemalen nootjes voor de versierinig en natuurlijk de verjaardagskaarjes.
andere variaties koekjestaart:
lange vingers (boudoirs) of petit beurres of andere koekjes of zelfs een mengeling (ook goed om koekjes in te verwerken die niet meer knapperig zijn)
i.p.v. magarine pudding bereiding chocolademousse uit het pakje of een andere mousse bv. straciatelli- aardbei- framboos- e.a. mousses.
gemalen noten (eender welke of een mengeling)
Bereiding:
Maak de schocoladepudding klaar (staat op pakje hoe) maar doe er minder melk in zodat het een dikke pap is. Klop de margarine luchtig tot creme au beurre met de suiker, voeg er enkele lepels cacaopoeder bij. Meng dit met de afgekoelde pudding. Warm een schaal met melk lauwwarm op in de microgolf) en meng oploskoffie erdoor (indien koffie niet in de smaak valt kan men cacaopoeder gebruiken). Drenk de koekjes 1 voor 1 in de melk (net van pas zodat de koekjes niet smossig worden) en schik deze op een rechthoekige plateau (2 rijen naast elkaar) daarbovenop de bereiding ong. 1/2 cm uitsmeren en zo verder in laagjes opbouwen eindigen met de crème die je mooi rondomrond uitsmeerd. Versier met de gewenste garnituur volgens de gelegenheid. De kinderen zijn er verzot op. Vergeet niet van te reageren op deze taarten, dank u.
aanvulling: Ik heb nog vergeten te zeggen dat je de taart best nog enige tijd laat opstijven in de frigo.
Bij ingrdienten staan alle versieringen samen, de bedoeling is dat je er 1 van kan kiezen.
Bij een andere koekjestaart is het ook lekker de gemalen nootjes in de laagjes te verwerken en bv. voor de paastaart te garneren met enkele gele m & m's.
Receptnummer: 13280 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Degenen die het wensen kunnen bij de melk een scheut drank toevoegen vb. amaretto. Zo zie je, kun je telkens weer opnieuw een unieke lekkere taart maken zonder daarom de oven te moeten gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept