Appel-notencake
Ingredienten: (12 pers.):
4-5 lichtzure appels (600 g)
1 1/2 tl kaneel
150 gr. zachte roomboter of margarine (en wat extra voor de vorm),
250 gr. suiker
3 eieren
60 gr. hazelnoten
220 gr. paneermeel
2 el bloem,
2 tl bakpoeder
1/2 dl melk
Bereiding:
De appels schillen, het klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. De kaneel erdoor mengen. De oven voorverwarmen op 175C. Een springvorm (24 cm) invetten. De boter met de suiker tot creme roeren. De eieren er goed door roeren. De noten in de keukenmachine of met een groot mes op een snijplank fijnhakken, en vermengen met het paneermeel, de bloem en het bakpoeder. Dit zeven en door de eiercreme roeren. De blokjes appel en de melk erdoor roeren. Het beslag in de vorm doen en op een rooster onder in de oven 50 min. bakken.
Receptnummer: 133 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 55 min.
Opmerking:
Serveer de cake lauwwarm met vanillesaus of ijs. Deze duurt wel langer dan 45 minuten maar is een lekkere uitzondering op de regel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept