Nieuws   Zoeken 

Magov's broccoli-tonijn taart
Ingredienten: (4 pers.):
voor het deeg:
150 gr. bloem
1 tl zout
75 gr. kwark
100 gr. boter
of bladerdeeg (ongeveer 6 blaadjes)
voor de vulling:
2 blikjes tonijn op olie
ongeveer 1 kg broccoli (roosjes)
40 gr. boter
40 gr. bloem
3 dl. melk
100 gr. gerasptekaas
paprikapoeder
peper en zout
Bereiding:
Gezeefde bloem + zout in kom doen. Kwark en boter toevoegen en kneden in keukenmachine. Deeg 1 uur in de koelkast afgedekt laten rusten. (of ongeveer 6 blaadjes bladerdeeg gebruiken, dit is veel sneller! ). Tonijn uitlaten lekken. Broccoli wassen en enige minuten in ruim kokend water laten blancheren. Onder koud stromend water afspoelen en goed uit laten lekken (belangrijk, anders wordt het te nat). Rol het deeg uit en bedek de beboterde vorm en prik er wat gaatjes in. Oven op 200 C voorverwarmen. Verdeel de uitgelekte tonijn op de bodem en daaroverheen de goed uitgelekte broccoli-roosjes. Smelt voor de saus: de boter, voeg de bloem toe en giet er geleidelijk al roerend de melk bij tot een gladde saus is ontstaan. Meng er de kaas door en breng de saus op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Giet de saus over de groente en de vis en bak de taart onder in de oven, in ongeveer 45 min. Gaar. Eet smakelijk!
Receptnummer: 13309 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
De bereidingstijd hangt vooral af van welke deegsoort je kiest en hoelang je de broccoli laat uitlekken. Ik doe zelf altijd als eerste de broccoli zodat die lang de tijd heeft om uit te lekken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept