Nieuws   Zoeken 

Vanessa's risotto met feta!
Ingredienten: (4 pers.):
pakje risotto van Lassie
1 bakje champignons
een pakje fetakaas
pijnboompitten + zonnebloempitten
zongedroogde tomaten in olie
een zak rucolasla
olijfolie
peper
zout
Bereiding:
Bereid de risotte volgens de verpakking. Doe dit een ruime pan!. Snij intussen de champignons in partjes. Snij ook de fetakaas in kleine (vierkante) blokjes. Verwarm een koekenpan en rooster daarin de pijnboom-en zonnebloempitten totdat de goudbruin zijn. Snij vervolgens als laatste de zongedroogde tomaten (een stuk of 6) in kleine stukjes. Verwarm een pan met de olijfolie en roerbak de champignons met wat peper en zout, totdat ze goudbruin zijn. Voeg daarbij de zongedroogde tomaten. Laat dit ongeveer een minuutje of 8 goed samen doorbakken. Voeg dit vervolgens in de pan waar de risotto in zit. De risotto is nu eigenlijk klaar, maar hou het nog op laag vuur. Meng de rucolasla en de fetablokjes er ook doorheen met de geroosterde pitten. Roer dit alles goed doorelkaar, zodat de rucola een beetje 'geslonken' is. Haal de pan van het vuur en schep het op de borden. Zo heb je een heerlijke, machtige, makkelijk en gezonde maaltijd. Bon apetit!. Heerlijk met een glas rosé of een wit wijntje.
Receptnummer: 13367 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Tijdens het roerbakken van de champignons en de zongedroogde tomaten kun je nog wat (verse) basilicum en orgena toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept