Nieuws   Zoeken 

Barbara's eieren met kervelsaus
Ingredienten: (2 pers.):
4 eieren
½ bakje Bulgaarse of Griekse yoghurt (ca. 65 gram)
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kervel (vers of een blikje van Bonduelle)
1 kleine zoetzure augurk
½ theelepel mosterd
zout
peper
evt. ½ theelepel suiker
Bereiding:
De eieren hard koken in 10 minuten. Intussen de yoghurt goed vermengen met de mayonaise. De augurk heel fijn snipperen. De augurksnippers samen met de kervel en de mosterd door het yoghurtmengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper en eventueel de suiker. De gekookte eieren laten schrikken en pellen. Elk ei in de lengte in vier parten snijden. De eiparten op twee borden schikken en wat saus erover scheppen. De overgebleven saus apart erbij serveren.
Receptnummer: 13373 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Slank, slechts 220 Kcal per persoon. Met magere Griekse yoghurt en halvanaise natuurlijk nog minder. Lekker met asperges of verse spinazie en gekookte krielaardappeltjes met peterselie. Of als apart fris bijgerecht bij een koud buffet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept