Nieuws   Zoeken 

Els' zalm met kruiden-kappertjessaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 stukken zalmfilets van 150-200 gr. per stuk
4-6 el kappertjes
5-6 el fijngesneden kruiden (oregano
peterselie
basilicum
selderij)
1 citroen in partjes
2 el olijfolie
zout peper
sap van 1 1/2 citroen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bestrijk de stukken zalm met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper en leg ze in een braadslede. Bak ze ongeveer een kwartiertje in de oven, afhankelijk van de dikte van de filets. Neem de vis eruit en houd ze warm. Zet de braadslede op het vuur. Voeg citroensap, kappertjes en 2/3 van de kruiden toe. Roer de aanbaksels los. Laat 2 minuutjes koken. Verdeel de zalm over vier borden, bestrooi het met de rest van de kruiden en verdeel de saus eroverheen. Leg op ieder bord een partje citroen. Lekker met spaghetti.
Receptnummer: 13380 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept