Kruimeltaart met vruchten
Ingredienten: (8 pers.):
VOOR HET DEEG:
140 gr. tarwebloem
100 gr. koude roomboter of margarine
1 el suiker
1-2 el water
VOOR DE GARNERING:
30 gr. gehakte noten
3 el bruine suiker
50 gr. tarwebloem
50 gr. zachte roomboter of margarine
VOOR DE VULLING:
1 appel
1 peer
1-2 nectarines
4 stevige pruimen
1 el citroensap
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
3-4 el suiker
2 el paneermeel
Bereiding:
De ingrediŽnten voor de garnering vermengen. De boter voor het deeg in stukjes snijden en met de suiker, het water en de gezeefde bloem tot deeg kneden. In huishoudfolie wikkelen en ca. 30 min. in de koelkast laten rusten. De vruchten voor de vulling wassen, schillen, klokhuis of pit verwijderen. In partjes of in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren. De oven voorverwarmen op 200C. Het deeg tussen twee lagen huishoudfolie uitrollen en hiermee een taartvorm (24-26 cm) bedekken. De bodem met een vork meerdere keren inprikken. Kaneel, gemberpoeder, suiker en paneermeel vermengen. Van dit mengsel een dun laagje over de deegbodem strooien. De vruchten met de rest van het suikermengsel vermengen en in de taartvorm doen.
De garnering over de taart verdelen en licht aandrukken. De taart op een rooster onder in de oven 30 min. bakken.
Receptnummer: 134 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept