Nieuws   Zoeken 

Ronny's chocolade potjes
Ingredienten: (2 pers.):
150 gr fondant chocolade
40 gr suiker
1 teelepel bruine rum
2 eieren
Bereiding:
Laat de chocolade "au bain marie" smelten. Klop de eieren en de suiker 5 minuten op tot een dikke vaste massa. Voeg de gesmolten en afgekoelde chocolade toe en meng het geheel goed om. Voeg nu de bruine rum toe, roer nogmaals goed om en verdeel het mengsel over 4 kleine glaasjes of vormpjes naar keuze. Zet in de ijskast gedurende 2 uur om op te stijven.
Receptnummer: 13421 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit nagerecht heeft een ganache achtige substantie. Rijk van smaak, ... maar ook verslavend. Als je één lepeltje ervan hebt gegeten is er geen weg meer terug. Dit is een tamelijk zwaar nagerecht.

Ik vind het heerlijk om enkele lepeltjes te eten en het dan weg te zetten voor later.

Indien u geen voorstander bent van bruine rum of rum in het algemeen, zijn er nog andere surrogaten, bijvoorbeeld: kahlua, cognac, whisky, marsala of koffielikeur.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept