Nieuws   Zoeken 

kipfilet met zoetzure saus van els
Ingredienten: (4 pers.):
kipfilet (+/- 400 gr)
doosje champignons
drie kleine paprika's
blikje ananas
kopje ketjab manis
half kopje azijn
knofloof
sambal
Bereiding:
snij de kipfilet in kleine blokjes en leg deze in je eigen marinade. snij de champignons in plakjes, de paprika en de ananas in kleine stukjes.
zet 1 pan op het vuur met een klein beetje olie. knijp een knoflook uit in de olie en doe er een theelepel sambal bij. bak de kipfilet hierin lekker bruin. doe ondertussen in een grote pan een beetje olie en verhit dit op het vuur. doe hier eerst de paprika in. bak deze tot ze glazig zijn. voeg dan de champignons toe en daarna de kipfilet. roer het geheel een paar keer goed om op een hoog vuurtje. voeg als laatste de ananas MET sap, een kopje ketjap en een half kopje azijn toe. laat het geheel lekker pruttelen.
serveren met rijst.
Receptnummer: 1343 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: els
Opmerking:
ik gebruik altijd drie verschillende kleuren paprika's voor zowel de smaak als de kleur in het gerecht. als de saus te dun is maak ik deze wat aan met blankevariatie-saus van honig. naar smaak kan er nog ketjab of sambal aan toegevoegd worden.
als variatie kan er prima stukjes appel op het eind aan toegevoegd worden en ook rozijnen en noten smaken prima!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept