Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's pizza broodje
Ingredienten: (3 pers.):
1 stokbrood
1 a 2 tomaten
verse champignons
Ansjovis voor de liefhebbers
Dunne plakjes salami
Parmesaanse kaas
evantueel tabasco
Olijfolie of koolzaadolie (gezonder)
Beetje paneermeel
Bereiding:
Snij het stokbrood doormidden. Giet er ruim olijfolie of koolzaadolie ( koolzaad olie is gezonder omdat het veel omega 3 vetzuren bevat en neutraler is van smaak) op en laat even grillen tot de broodkant krokant is. Shraap er de doormidden gesneden tomaten overheen, snij de overschot heel fijn en schik het over het stokbrood. Doe er nog een beetje olie overheen. Enkele druppels tabasco voor wie het pikant wil houden. Bak de schampignons, fijn gesneden, aan met een beetje zout en peper. Beleg er het stokbrood mee, leg daarop de dun gesneden salami en schik de anjovis mooi schuin over de salami. Bedek alles met de parmesaanse kaas en strooi er een beetje panneermeel over. Laat mooi licht bruin grillen en u heeft een lekker "snelklaar" gerechtje.
Receptnummer: 13444 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
U kan ook champignons en tomaten uit blik gebruiken, maar ik geef de voorkeur aan vers. Voor de liefhebbers van look kan je het broodje ook inwrijven met een lookteentje of er een beetje lookpoeder over strooien. Laat uw inspiratie maar werken. Iedereen zijn eigen smaak en smakelijk. Groetjes Hertveldt Gentil
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept