Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
5 worteltjes
3 stengels bleekselderij
boter
half pond gehakt
half kopje rode wijn
2 laulierblaadjes
anderhalf maggiblokje
klein blikje tomatenpuree
nootmuskaat
lasagnebladeren
bloem
half liter melk
oude kaas
olie
| Bereiding:
Ui,wortels,bleekselderij raspen en in een pan doen samen met de boter. Alles goed doorelkaar roeren tot de boter gesmolten is,dan de gehakt toevoegen. Daarna de wijn toevoegen en even laten sudderen. Laulier erdooheen. Een anderen pan pakken en daar doe je het maggieblokjes,in met half steelpannetje watertomatenpuree en de nootmuskaat erbij. 3 uur laten sudderen op kleine pit. Lasagne bladeren koken met een paar druppels olie. Half liter melk met bloem aan maken dmv een zeef. Nootmuskaat erbij. Als de lasagnebladeren goed zijn ze even afspoelen met koud water en laten drogen op een theedoek. Vet een ovenschaal in doe eerst de gehaktsaus erin dan de bladeren herhaal dit totdat de bladeren op zijn ,eindig met bladeren doe dan het tweede pannetje (melk etc) erop daar boven op oude geraspte kaas en dan 30 minuten in de oven. Het is klaar als de kaas gesmolten is |