Nieuws   Zoeken 

Zomerse witlofsalade van naomi
Ingredienten: (2 pers.):
ong. 200 gr grove pasta (vlinders
schelpen)
2 stronkjes witlof
2 (zoete) appels
2 bananen
1 blikje mandarijnen
2 eetlepels mayo
paprikapoeder
cayennepeper
zout
olijfolie
Bereiding:
Zet water op voor de pasta met een beetje olijfolie. Snij ondertussen de witlof heel fijn en haal alle hartjes eruit (te bitter). Snij de bananen in plakjes en de appels in kleine blokjes. Doe alles samen met de mandarijnenpartjes in een schaal. Terwijl de pasta gaar kookt, maak je het sausje voor de salade, met de mayonaise, paprikapoeder en cayennepeper. Leng het sausje aan met wat sap van de mandarijnen (ong. De helft). Ondertussen is de pasta gaar. Haal het van het vuur, giet het in een vergiet en spoel het af met koud water. Als de pasta is afgekoeld, doe je het ook in de schaal. Na het toevoegen van het sausje, hussel je de salade een paar keer door, zodat alle ingredienten en het sausje een geheel vormen.
Receptnummer: 13450 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 12 min.
Opmerking:
Dit gerecht is ook heel makkelijk voor 1 pers. te maken (alles door de helft) of voor een heleboel. Gegarandeerd succes bij kinderen, zelfs als ze aangeven niet van witlof te houden.
De pasta zorgt ervoor dat je het kunt gebruiken als een volledige avondmaaltijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept