Ingredienten: (2 pers.):
ong. 200 gr grove pasta (vlinders
schelpen)
2 stronkjes witlof
2 (zoete) appels
2 bananen
1 blikje mandarijnen
2 eetlepels mayo
paprikapoeder
cayennepeper
zout
olijfolie | Bereiding:
Zet water op voor de pasta met een beetje olijfolie. Snij ondertussen de witlof heel fijn en haal alle hartjes eruit (te bitter). Snij de bananen in plakjes en de appels in kleine blokjes. Doe alles samen met de mandarijnenpartjes in een schaal. Terwijl de pasta gaar kookt, maak je het sausje voor de salade, met de mayonaise, paprikapoeder en cayennepeper. Leng het sausje aan met wat sap van de mandarijnen (ong. De helft). Ondertussen is de pasta gaar. Haal het van het vuur, giet het in een vergiet en spoel het af met koud water. Als de pasta is afgekoeld, doe je het ook in de schaal. Na het toevoegen van het sausje, hussel je de salade een paar keer door, zodat alle ingredienten en het sausje een geheel vormen. |