Nieuws   Zoeken 

Irene's varkenshaasje in chilisaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 hele varkenshaasjes (à 300 gr.)
2 eieren
75 gr (vers)geraspte parmezaanse kaas
1 1/2 dl. paneermeel
500 gr. tomaten
boter/margarine of olie om te braden
2 1/2 dl. (koks)room
1 dl. chilisaus
1 eetl. dijon mosterd
1 eetl. zoet/sterke mosterd
zout
witte peper
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 250 C (hetelucht op 225). Snij de filet in stukken van ong. 1 cm dik. Bestrooien met zout en peper. 2. Kluts de eieren en meng het met de parmazaanse kaas en paneermeel in een diep bord. Hou een beetje parmezaanse kaas achter. 3. Doop de filetstukjes in het eiermengsel en daarna in het paneermeel met parm. Kaas mengsel. 4. Braad het vlees in de pan bruin en en snij ondertussen de tomaten in schijfjes. 5. Leg het vlees en de tomaten in een diepe ingevette ovenschaal. 6. Meng de slagroom met de chilisaus en de mosterd. Langzaam aan de kook brengen en goed blijven roeren totdat het wat dikker is geworden. Giet de saus over het vlees/tomatenmengsel heen en maak het af met de parmazaanse kaas. Laat het ongeveer 10-15 minuten in de oven staan. 7. Serveren met rijst of aardappelsliertjes.
Receptnummer: 13459 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit recept komt van de ICA (Zweedse supermarkt)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept