Nieuws   Zoeken 

Jeroen's pasta al vino rojo
Ingredienten: (2 pers.):
1 pak vlindertjes pasta
0,25 lt. rode wijn (Rioja)
5 ons kipfilet
1 ui
2 blikken gezeefde tomaten
Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
1 prei
1 tomaat
1 gele paprika
3 verse pepers
1 wortel
0,2 lt. room
1 theelepel sambal
Bereiding:
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Doe de kip in een bakje samen met de geperste knoflook en een flinke theelepel sambal. Laat dit even lekker intrekken.
De paprika en de ui moeten eerst gebakken worden.
De overige groenten moet klein gesneden en gestoomd worden (ca. 5 min.). En dan nu de saus. Zet de gezeefde tomaten op een laag vuur en voeg de ui, paprika (reeds gebakken) en de overige groenten (reeds gestoomd) toe. Ondertussen heeft u natuurlijk een pan met kokend water op staan.
Bak de kipfilet en voeg deze samen met de wijn en 0,2 liter room toe aan de saus. Laat de saus 10 minuten sudderen.
Intussen is de pasta klaar. Voeg samen en geniet van dit traditioneel pasta gerecht uit Espana.
Receptnummer: 1348 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jeroen Andriolo
Opmerking:
Ontdekt tijdens een culinaire reis door de Costa Brava
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept