Nieuws   Zoeken 

Beppie's ondersteboven appeltaart, (tartetartin.)
Ingredienten: (8 pers.):
6 middelgrote of 4 grote appels b.v. Jonagold.
200 gram suiker.
50 gram boter.
6 plakjes bladerdeeg.
Ronde vlaaibodem 24 Ø.
Bereiding:
1. Oven voorverwarmen op 220 °C. 2. Appels schillen klokhuis eruit en halveren. 3. Suiker smelten, tot goudbruine caramel!. 4. Draai vlam laag, roer stukje bij stukje, de boter door de suiker heen!. 5. Doe de caramel in de vorm, leg de appels op de vorm, met de bolle kant naar beneden!. 6. Maak van de plakjes bladerdeeg, 'n grote lap!. 7. Bedek de taartvorm met de deeglap en snijd de rand bij!. 8. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in ca. 30 minuten goudbruin en gaar!. 9. Dek het deeg eventueel al met aluminiumfolie, als het te donker wordt van kleur! ! !. 10. Leg een bord of schaal op de taart als deze nog warm is, en keer de vorm om! !.
Receptnummer: 13504 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Nu de ergste warmte voorbij is had ik wel weer eens zin om wat te bakken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept