Ingredienten: (4 pers.):
400 gram tagliatelli
200 ml. garderoom
200 gr. geraspte kaas
200 ml. melk
2 rijpe handperen
1/2 citroen
50 gr. cashewnoten
2 tl maizena
1/2 tl nootmuskaat
1 el fijngehakte peterselie
scheutje olie
zout en peper | Bereiding:
kook de tagliatelli in ruim water met een scheutje olie en zout gaar. breng de slagroom, de melk en de kaas al roerende aan de kook. Maak de Maizena aan met twee theelepeltjes water en bindt het kaasmengsel ermee. breng op smaak met peper, nootmuskaat en kerrie. Roer de peterselie erdoor. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in 8 parten. Besprenkel ze met citroensap. Verdeel de tagliatelli over verwarmde borden, leg de parten peer erop en schenk de kaasaus erover. Garneer met de fijngehakte noten. |