Dorien's bietenstamppot
Ingredienten: (6 pers.):
1 kilogram gekookte rode bieten
2 middelgrote uien
2 eetlepels suiker
1 blad laurier
1.5 kilogram aardappelen
2 deciliter azijn
1 beetje zout
7.5 eetlepel Blue Band Culinesse
Bereiding:
Verwijder van de bieten de stronk en de wortel en stroop er het vel af. Snijd de bieten in kleine blokjes. Hak de uien fijn. Meng biet en ui door elkaar in een kom. Strooi er de suiker over en leg er de laurierblad op. Giet van de azijn er zoveel over tot de biet met ui bijna onderstaat. Laat dit gedurende 1 nacht intrekken. Schil en was de aardappelen. Kook deze in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar. Giet ze af en droog ze, onder af en toe omschudden, op een laag vuur nog wat na. Giet de biet met ui af boven een kom. Bewaar de marinade. Verwijder het laurierblad. Stamp de aardappelen samen met de biet met ui en de vloeibare margarine door elkaar. Roer er zoveel marinade door tot een smeu´ge stamppot ontstaat. Laat deze op een matig vuur heet worden. Breng de stamppot op smaak met zout.
Receptnummer: 13521 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept