Nieuws   Zoeken 

Monique's snelle gehaktomelet
Ingredienten: (4 pers.):
700 g. h.o.h. gehakt
1 el provencaalse of italiaanse
kruiden
1 tl zout en peper
1 el tomatenpuree
4 zongedroogde tomaatjes
handje pitloze groene olijven
1 ui
2 takjes peterselie
2 eieren
2 beschuiten
2 el olie of bakboter
Bereiding:
Snijd de tomaatjes en olijven fijn. Snipper de ui, hak de peterselie en verkruimel de beschuiten. Doe alle ingredienten in een mengkom en kneed goed door tot een homogeen gehaktmengsel. Verwarm de olie of boter in een koekepan (diameter 22 cm) met anti-aanbaklaag. Druk het gehakt in de pan en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Bak eerst op hoog vuur 2 minuten en zet dan het vuur lager, laat ca. 5 minuten garen. Keer met behulp van een platte deksel of bord de omelet om (pas op voor het bakvet! laat dat eerst aan een kant weglopen) en bak aan de andere kant nog eens op hoog vuur 2 minuten, temper het vuur en laat nog 5 minuten garen. Snijd de omelet in punten en eet met frietjes en sla.
Receptnummer: 13524 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit recept komt uit het blaadje van de Keurslager. Het heeft eigenlijk weinig met omelet te maken, het is een plat gehaktbrood in de vorm van een omelet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept