Nieuws   Zoeken 

Assepoester's broodje soepvlees
Ingredienten: (2 pers.):
een paar ons soepvlees dat
over is gebleven van het
bouillon trekken -
1 afbakstokbroodje -
wat in plakjes gesneden augurk -
roomkaas om de broodjes mee
te besmeren (philadelphia of zoiets)-
geraspte (cheddar-)kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van het afbakstokbrood staat (200 C of zo). Snijd het stuk soepvlees in dunne plakjes. Snijd het stokbrood in twee gelijke helften en dan overdwars nog een keer (in de de lengte dus). Je hebt dan 4 halve stokbroodhelftjes. Die besmeer je allemaal met wat roomkaas en dan beleg je ze met het vlees. Daar bovenop de augurkplakjes en dan de geraspte kaas. Dan ongeveer 15 minuutjes in de oven en klaar is het brood (warm)soepvlees.
Receptnummer: 13526 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Had bouillon getrokken met groenten om zelf verse tomatensoep te maken en daar hoorde eigenlijk het vlees niet meer in. Maar om nou weg te gooien! Toen kwam ik op het idee om iets met augurk te doen. Mijn moeder maakte vroeger van restjes soep- of gebraden vlees wel eens op zaterdag een lekker gerechtje waarin ze dat vlees mengde met gesneden augurken en dan op de boterham. Dat was altijd smullen vond ik. Vandaar deze variant! En het smaakte echt lekker! Goeie restverwerking!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept