Nieuws   Zoeken 

Chiel's chocolade taart
Ingredienten: (10 pers.):
200 gram cakemeel
200 gram bruine basterd suiker
200 gram boter
zout
2 en halve ei
75 gram gehakselde chocola
2 dl slagroom
poedersuiker
Bereiding:
Meng de zachte boter en suiker goed door. Meng daarna de eieren één voor één erbij totdat ze helemaal opgenomen is met het beslag. Roer daarna de cakemeel met een snufje zout met een pollepel door het beslag. En als laatste de chocalade. Stop het beslag in een taartvorm van 24 cm. Bak de taart op een voorverwarmde oven van 150 graden in 40 minuten klaar. En laat de taart daarna goed afkoelen. Snij de taart in 2 lagen en smeer de geklopte slagroom ertussen. Als top kan je het bestrooien met poedersuiker. Tip voor de kok: (van een echte warme bakker) Verwarm de oven eerst 20 graden kouder dan het recept aangeeft. Bak de taart/cake de helft van de tijd op die temperatuur. Zet hem daarna op de aangegeven temperatuur.
Receptnummer: 13527 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Erg makkelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept