Nieuws   Zoeken 

Tine's overheerlijke spaanse gebakken gamba's met knoflook en uien
Ingredienten: (4 pers.):
24 gamba's(rauw)
4 teentjes knoflook
2 kleine uien
4 eetl.olijfolie
4 eetl.medium sherry
1 eetl.citroensap
zout en peper naar smaak
2 eetl.fijngehakte peterselie(of uit de diepvries van darégal
Bereiding:
Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uiringen aan de pan toe en bak omscheppend 4 min. Op hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppend in 3-4 min. Gaar. Voeg de sherry,het citroensap,de koflook en uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover. Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor en gestoofde courgette. Bv. Nr. 9659
Receptnummer: 13543 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Er staan meerdere recepten van gamba's op de site,maar omdat deze combinatie en manier van klaarmaken zo lekker is wil ik dit jullie niet onthouden. Dit komt van Tijd voor Vis.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept