Mosselschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 kg mosselen
1/2 dl olie
2.5 el olijfolie
1/2 kg rijpe tomaten
een zeef
1 sneetje witbrood
1 el fijngehakte peterselie
1 teentje knoflook
een mespunt zout
een snufje peper
een beetje boter
Bereiding:
Maak de mosselen schoon. Doe de mosselen in een pan met een 1/2 dl olie en stoof ze, onder af en toe omschudden, ca. 5 minuten op een laag vuur tot alle mosselen open en gaar zijn. Dompel de rijpe tomaten enkele tellen onder in kokend water en pel ze. Snijd de tomaten in stukken en wrijf deze door een zeef. Verwijder van het sneetje witbrood de korstjes en verkruimel het brood, prak dit samen met de gezeefde tomaten, peterselie, teentje uitgeperst knoflook, een mespunt zout, een snufje peper en 2 eetlepels olijfolie tot een dikke saus. Haal de mosselen uit de schelpen. Leg steeds 2 mosselen terug in 1 schelp en doe hier wat saus op. Leg de gevulde schelpen in een met boter ingevette ovenschotel en verdeel er de rest van de saus over. Sprenkel er een 1/2 eetlepel olijfolie over en gratineer de mosselschotel in het midden van een voorverwarmde oven van 175C in ca. 15 minuten lichtbruin.
Receptnummer: 136 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept