Nieuws   Zoeken 

Lydia's hartige kruidenscones
Ingredienten: (12 pers.):
Voor 12 stuks:
250 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 theel zout
30 gram boter
1 eetl versgehakte tijm
1 eetl versgehakte peterselie
1 eetl versgehakte majoraan
1.25 dl melk
65 ml water
beetje melk om te bestrijken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een bakplaat in met boter of olie. Zeef bakmeel en zout in een grote kom. Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel. Roer de kruiden erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg bijna alle melk en water toe. Meng met een mes snel tot een zacht deeg. Voeg indien nodig meer vloeistof toe. Kneed het deeg vlug glad op een met bakmeel bestoven werkblad en rol het uit tot een lap van 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg van 5 cm doorsnede(met een met bakmeel bestoven vorm) en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze met melk en bak ze in 10-12 min. Goudbruin. Voor zachte scones kun je de hete scones in een schone theedoek wikkelen. Voor scones met een knapperig korstje laat je ze op een rooster iets afkoelen. Serveren met boter. (Scones kun je het best binnen enkele uren eten of in een diepvrieszak maximaal 3 maanden in de diepvriezer bewaren).
Receptnummer: 13618 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Gebruik je gedroogde kruiden neem dan 1/3 van de verse hoeveelheid.
Dit recept komt uit een Scones en Muffins Step-by-Step kookboekje van Anne Wilsons.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept