Nieuws   Zoeken 

Lydia's uienscones
Ingredienten: (12 pers.):
Voor 24 stuks:
30 gr boter in stukjes
1 kleine ui gesnipperd
250 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
snufje zout
1/2 geraspte parmezaanse kaas
1.25 dl melk
1.25 dl water
(eventueel cayennepeper om te bestrooien)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een bakplaat in met boter of olie. Smelt de boter in een pannetje. Fruit de ui op laag vuur in 2-3 min zacht en laat hem iets afkoelen. Meng bakmeel, zout en kaas in kom. Maak een kuiltje in het midden, voeg ui en bijna alle melk gemengd met water toe. Meng snel met een mes tot een zacht deeg; voeg indien nodig meer vloeistof toe. Kneed het deeg vlug glad op een met bakmeel bestoven werkblad en druk het uit tot een lap van 2 cm dik. Steek rondjes van 3 cm uit het deeg met een met bakmeel bestoven vormpje. Leg de rondjes op de bakplaat en bestrooi ze naar wens met cayennepeper. Bak ze in 10-12 min goudbruin.
Receptnummer: 13619 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Gebruik niet te veel bakmeel bij het kneden, want dan wordt het deeg taai en droog. Bestuif handen en werkblad met zelfrijzend bakmeel.
Recept uit Anne Ailsons Step-by-Step kookboekje Scones en Muffins.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept