Nieuws   Zoeken 

Lydia's rozijnenscones
Ingredienten: (12 pers.):
Voor 12 stuks:
250 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
30 gr boter in kleine stukjes
80 gr basterdsuiker
30 gr rozijnen
1 losgeklopt ei
1.85 dl melk
beetje melk om te bestrijken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een bakplaat in met boter of olie. Zeef bakmeel en zout in een grote kom. Voeg boter toe en wrijf dit met de vingertoppen vlug door het meel. Roer suiker en rozijnen erdoor. Maak een kuiltje in het midden. Voeg ei en bijna alle melk toe. Meng snel met een mes tot een zacht deeg; voeg indien nodig meer melk toe. Leg het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad en kneed het snel glad. Druk of rol het uit tot een lap van 2 cm dik. Steek rondjes van 5 cm uit het deeg met een met bakmeel bestoven vormpje. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk ze met melk. Bak ze in 10-12 min goudbruin. Variatie: gebruik in plaats van rozijnen krenten,gehakte dadels of pruimen.
Receptnummer: 13620 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Als je geen uitsteekvormpje hebt snijd dan vierkantjes met een met bakmeel bestoven mes.
Uit het Anne Wilsons Step-by-Step kookboekje Scones en Muffins voor elke gelegenheid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept