Nieuws   Zoeken 

Lydia's jamscones
Ingredienten: (8 pers.):
Voor 8 stuks:
250 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
2 eetl basterdsuiker
1.25 dl melk
30 gr gesmolten boter
85 ml water
1 eetl jam(bv frambozenjam)
1 eetl melk extra
extra basterdsuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een bakplaat in met boter of olie. Zeef het bakmeel en het zout in een grote kom en roer de basterdsuiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk gemengd met boter ineens erbij; bewaar een theel voor het glazuur. Voeg bijna al het water toe. Meng snel met een mes tot een zacht deeg; voeg indien nodig meer water toe. Kneed het deeg vlug op een bakmeel bestoven werkblad glad. Steek 8 rondjes van 7 cm uit het deeg met een met bakmeel bestoven vorm. Draai elke scone om en maak met de duim een kuiltje in het midden. Schep 1/2 theel jam in het kuiltje en vouw het deeg dubbel. Leg de scones met tussenruimten op de bakplaat; druk de bovenkant iets aan. Bestrijk ze met melk en bestrooi ze rijkelijk met suiker. Bak ze in 10-12 min goudbruin.
Receptnummer: 13621 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Recept uit het Anne Wilsons Step-by-Step kookboekje Scones en Muffins voor elke gelegenheid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept