Nieuws   Zoeken 

Lydia's volkoren dadelscones
Ingredienten: (8 pers.):
Voor 16 stuks:
185 gr zelfrijzend bakmeel
185 gr zelfrijzend volkorenmeel
1/2 theel bakpoeder
1/4 theel zout
60 gr boter in stukjes
2 eetl basterdsuiker
185 gr gehakte dadels
3.15 dl karnemelk
1.25 dl water
beetje karnemelk om te bestrijken
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een bakplaat in met boter of olie. Zeef beide soorten meel, bakpoeder en zout in een grote kom; voeg ook de achtergebleven vliesjes toe. Wrijf de boter er vlug met de vingertoppen door. Roer suiker en dadels erdoor. Maak een kuiltje in het midden. Schenk karnemelk en bijna al het water erbij. Meng snel met een mes tot een zacht deeg; voeg indien nodig meer water toe(Het deeg moet niet meer kleverig , maar ook niet droog of taai zijn). Kneed het deeg op een met meel bestoven werkblad snel glad. Druk het deeg met met meel bestoven handen uit tot een vierkante lapvan 2 cm dik. Snijd 16 vierkantjes. Leg de vierkantjes op de bakplaat met steeds 2 cm ruimte ertussen. Bestrijk ze met karnemelk. Bak ze in 10-15 min goudbruin.
Receptnummer: 13622 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Deze scones zijn zwaarder van structuur dan de traditionele scones.
Dit recept komt uit het Anne Wilsons Step-by-Step kookboekje Scones en Muffins voor elke gelegenheid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept