Nieuws   Zoeken 

Edith's donutbollen met aardbeiensaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 eieren
2 el olie
2 el water
85 gr. suiker
220 gr. zelfrijzend bakmeel
185 gr. suiker
olie om in te frituren
voor aardbeiensaus:
300 gr. aardbeien
1/2 kop aardbeienjam
Bereiding:
Klop de eieren, olie, water en suiker tot een glad geheel. Roer het gezeegde bakmeel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Bestuif de handen met bloem en rol 2 theelepels van het het mengsel tot een ronde bal. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel.
Verwarm de olie in een grote pan gematigd heet. Frituur de ballen tot ze gaar en lichtbruin zijn. Rol de ballen door de suiker en serveer ze warm met de saus. Lekker bij ijs.
Aardbeiensaus:
Mix aardbeien en de jam in de keukenmachine tot een gladde saus.
Receptnummer: 1363 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Edith
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept