Nieuws   Zoeken 

Martha's spareribs met ijsbergsla en vinaigraitte met blauwaderkaas
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kilo gemarineerde spareribs
1 zak Aviko stoomaardappels
2 eetlepels pijnboompitten
300 gram ijsbergsaladeschotel (bij Bas)
VOOR DE DRESSING:
100 gram roquefort
2 eetlepels witte wijnazijn of citroensap
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel mosterd
zout en versgemalen peper
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Verwarm de grill voor of gebruik de barbecue. Grill de spareribs circa 10 minuten per kant. Keer ze regelmatig om. Bereid intussen de stoomaardappels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan. Verkruimel de roquefort en meng deze met azijn, olie, mosterd, peper en zout en gepelde geperste knoflook tot een dressing. Giet de dressing over de salade en strooi de pijnboompitten erover. Serveer de salade bij de spareribs en de aardappels. Ook lekker met gepofte aardappels.
Receptnummer: 13636 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
uit 'Lekker doen' van Bas of Dirk, je mag zelf kiezen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept