Donuts van Francis
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. witte tarwebloem
230 ml water of melk
40 gr. suiker
30 gr. verse gist of 15 gr. droge gist
1 ei
75 gr. boter
8 gr. zout
Bereiding:
Kneding:
Doe 2/3 van de bloem (ongeveer 330 gr.) in een voldoende ruime kom.
Maak een kuiltje in het midden. Meng hierin de gist,
het ei en de vloeistof (water of melk). Kneed het deeg langzaam verder.
Opgelet : het deeg is zeer slap en plakkerig.
Voeg nu de suiker, het zout en de boter toe. Kneed de rest van de bloem beetje bij beetje onder het nog plakkerige deeg tot je een mooi vast en samenhangend geheel bekomt.
In totaal 20 minuten kneden.
Voorrijs:
Bedek met een droge doek en laat 30 minuten rijzen.
Verwerking:
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 50 g. Vorm ronde
bolletjes en laat 10 minuten rijzen. Duw in het midden een gaatje
met de vingertoppen.
Narijs:
Laat nog 20 minuten rijzen en neem ze dan voorzichtig op
om in frituurolie te bakken op 175 C.

Receptnummer: 1365 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 100 min. | Meer recepten van: Francis
Opmerking:
Speciaal recept van soezie maar duurt wel wat langer!!! 80 minuten
Op aanvraag om iemand te helpen.
Good luck.
Ps.laat ons het resultaat eens weten Doeiiii Francis
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept