Nieuws   Zoeken 

Denna's provencaalse aardappelpizza
Ingredienten: (4 pers.):
500 g aardappelpuree (zakje of vers)
4 a 5 stevige tomaten
1 grote ui
3 teentjes knoflook
geraspte kaas (belegen tot oud)
Provencaalse kruiden naar smaak (1.5 theelepel)
Bereiding:
Maak de aardappelpuree uit een zakje of vers zoals je gewend bent. Zorg dat ze niet al te dun is, liever wat stevig. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in, of een groot plat bord. Verdeel de puree over de schaal/het bord gelijkmatig. Strooi de provencaalse kruiden over de aardappelpuree. Snijdt de tomaat en redelijk dunne plakken. Snijdt de ui in ringen en haal deze los van elkaar. Verdeel eerst de plakjes tomaat en dan de uiringen over de aardappelpuree. Neem niet zoveel ui dat je niks anders meer proeft!. Pers de teentjes knoflook over het gerecht. Of snipper ze heel fijn en strooi dat (sterkere smaak). Strooi de geraspte kaas over het gerecht. Plaats de schaal/het bord ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden, tot de kaas mooi gekleurd is. Eet smakelijk!.
Receptnummer: 13653 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Voor een meer italiaanse tint neem je parmezaanse kaas.
Voor een lichter bijgerecht laat je de kaas weg, sprenkel dan wel wat olie over de schaal.
Lekker bij een maaltijd met lichte groenten en een goed stuk vlees, bijvoorbeeld een gestoofde (provencaalse) kippebout.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept