Nieuws   Zoeken 

Martha's bleekselderijsalade met appel en banaan
Ingredienten: (4 pers.):
2 appells
3 bananen
1 dl sinaasappelsap
350 gram bleekselderij
200 gram hamreepjes
50 gram grofgehakte of gehalveerde walnoten
VOOR DE DRESSING:
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
2 dl yoghurt
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout
1 eetlepel ketjap manis
Bereiding:
Schil de appels en verdeel het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Voeg de plakjes banaan bij de appel en sprenkel er sinaasappelsap overheen. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing. Schep de bleekselderij en de hamreepjes met de helft van de dressing door het appelbanaanengsel. Giet de rest van de dressing over de salade enstrooi er de noten over. Serveer er bruinbrood of ciabattabrood bij. Als je liever een vegetarische salade hebt, vervang je de ham door kaas. En in plaats van appel kun je partjes sinaasappel of mandarijn of nectarine nemen.
Receptnummer: 13663 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
uit lekker doen van Bas.

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept