Ingredienten: (4 pers.):
1 krop friséesla
1 bak pitloze druiven (500 g)
1 zakje garneeramandelen (45 g)
100 g oude Goudse kaas (stukje)
1/2 tl grove mosterd
3 el olijfolie
2 el walnootolie
2 el ciderazijn
zout
(versgemalen) peper
1 el medium dry sherry | Bereiding:
Sla wasen, uitslaan en in stukjes scheuren. Druiven wassen, laten uitlekken en van tros nemen. In droge koekepan amandelen goudbruin roosteren. Korstjes van kaas snijden en kaas in dunne reepjes snijden. In kommetje mosterd, 2 el olijfolie, walnootolie, ciderazijn, zout en peper tot dressing roeren. Sla, amandelen en kaas over vier borden veredelen. Dressing erover sprenkelen. In koekenpan rest van olijfolie verhitten. Druiven ca. 30 seconden roerbakken. Sherry erdoor scheppen. Druiven over salade verdelen. Serveren met (walnoten) Ciabatta. |