Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.brocolli
2 geschilde aardappelen
1 ui
1 eetl. (olijf)olie
zout
3/4 boulion
peterselie
vers geraspte (geiten) kaas | Bereiding:
Brocolli en aardappelen wassen en in kleine stukjes snijden. Enkele broccoliroosjes achterhouden voor de garnering. Ui pellen en in stukjes snijden. Olijfolie in ruime pan verhitten en uienringen smoren. Broccoli, aardappels en wat zout toevoegen. Boullion erbij schenken. Groenten in circa 20 min. Gaar laten worden op laag vuur. Achtergehouden broccoliroosjes in een pan met kokend en gezouten water circa 2 min. Pocheren. Roosjes afgieten, afspoelen met koud water en in zeer kleine stukjes verdelen. Brocolli en aardappelen in een blender pureren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Peterselie en evt. Teentje knoflook en geraspte kaas vlak voor serveren door de soep roeren. Garneren met broccoliroosjes. |