Nieuws   Zoeken 

Ilsy's 'pittige' ketjap rijst
Ingredienten: (3 pers.):
-500 gram rijst
400 gram champignons
teentje knoflook
2 paprika’s
1 ui
blikje tomatenpuree
2 el ketjap manis
100 gram bacon (broodbeleg)
Bereiding:
-Bak de fijngesneden ui glazig in een beetje olie. Doe daarbij het gehakt en bak dit rul. (totaal circa 20 minuten laten meebakken). Bak daarna de fijngesneden bacon mee. Kook ondertussen de rijst. Bak nu de champignonplakjes kort mee. Daarna de paprikablokjes even meebakken. Plet een teentje knoflook tussen de snijplank en het mes. Snij het daarna fijn. Bak ook de knoflook mee. Doe de tomatenpuree en 2 eetlepels ketjap erbij en schep om. Laat even doorsudderen en verdampen. Rijst hierdoor scheppen en goed mengen. Serveren met eventueel kroepoek en atjar.
Receptnummer: 13678 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
"pittig" is het niet maar deze naam had het al toen ik het recept kreeg, vandaar.....
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept