Ingredienten: (4 pers.):
75 gram boter
1 kleine ui fijngesnipperd
75 gram bloem
1 blikje tomatenpuree
3/4 liter heet water
4 bouillonblokjes
1/4 liter koude melk
ong. 100 gram geraspte kaas
| Bereiding:
Boter smelten (niet bruin laten worden) en de gesnipperde ui er in fruiten, ongeveer 5 minuten. Dan de bloem erbij, even laten garen, dan de tomatenpuree erbij. Nu het water er in gedeelten bij, zodat je geen klontjes krijgt. De bouillonblokjes erbij doen. Als het kookt doe je in één keer de koude melk erbij en die laat je nog meewarmen. Maar, let op! Niet meer laten koken, anders schift de boel. Als de soep heet is in gedeelten de kaas erbij en goed roeren, anders ontstaan er klontjes kaas. De kaas smelt nu door de soep heen (als je de goede kaas hebt... sommige kazen smelten niet goed in de soep). Deze soep dus écht niet laten koken! |