Nieuws   Zoeken 

Stefan's ossestaartsoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 ossestaart in stukken
2 uien
900 ml rundsfond
+/- 2.5 liter water
boter
kruidentuiltje
300 gram wortelen in blokjes
400 gram gesneden prei
peper
Bereiding:
1. Stoof de stukken ossestaart aan in de boter gedurende een 7 tal minuten. 2. Voeg er daarna de worelen, uien en prei aan toe. 3. Laat alles nog een 4-tal minuutjes stoven. 4. Voeg de rundsfond en het kokend water aan toe. 5. Voeg er het kruidentuiltje & peper toe. 6. Laat het geheel zachtjes koken gedurende 4 uren. 7. Haal het kruidentuiltje uit de soep. 8. Haal de stukken staart uit de soep. 9. Haal het vlees van de staartstukken af, verwijder de vliesjes en zorg dat je losse vezeltjes overhoud. 10. Voeg het vlees terug toe aan de bouillon. 11. Nog effe aan de kook brengen en serveren of indien mogelijk, nog eens laten overnachten
Receptnummer: 13703 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 240 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept