Nieuws   Zoeken 

Tine's frans kippen potje
Ingredienten: (4 pers.):
4 flinke kippenbouten of een hele kip in stukken gesneden
150 gr.gerookte spekblokjes
olijfolie
10 sjalotjes
2 tenen knoflook
250 gr.champignons
2 eetl bloem
1 groot glas rode wijn
1 laurierblad
2 takjes tijm
of een scheutje gedroogde tijm
2 eetl.gehakte peterselie
zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Snijd de kippenbouten in tweeën. (Of vraag het aan de slager). Wrijf de bouten in met peper en zout. Verwarm in een braadpan de olie en bak het spek zachtjes uit,leg de kipdelen erbij en braad rondom aan. Pel ondertussen de sjalotjes en knoflook en snijd ze door midden. Maak de champignons schoon. Haal het vlees uit de pan,bak de sjalotjes,knoflook en champignons lichtbruin,strooi er de bloem over en bak dit even om. Leg het vlees terug en giet er de wijn over. Laat de wijn aan de kook komen en een paar minuten laten koken tot de alcahol verdampt is. Leg de kruiden erbij en laat met de deksel op de pan de kip gaar stoven. 20 min. Serveer dit met sperzieboontjes en gebakken rösti.
Receptnummer: 13706 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit stond in het blaadje van de keurslager,het smaakte echt hetzelfde toen we in Spanje bij een Fransoos gingen eten heerlijk! ! ! ! ! ! Ik heb lang gezocht maar dit is het! ! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept