Nieuws   Zoeken 

Lydia's klassieke muffins
Ingredienten: (4 pers.):
Voor 12 stuks:
375 gr zelfrijzend bakmeel
65 gr basterdsuiker
2 tl bakpoeder
2 eieren
losgeklopt
3
75 dl melk
160 gr gesmolten boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een muffinblik in met gesmolten boter of olie. Zeef bakmeel, suiker en bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden; schenk melk gemengd met ei en gesmolten boter erbij. Roer het beslag kort met een spatel of vork. (Roer niet te lang - het beslag moet vrij klonterig zijn. ). Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in 20-25 min. Goudbruin. Haal ze los en leg ze op een rooster. Tip van de kok: Klop 165 gr slagroom met 1 eetl poedersuiker(=bloemsuiker) tot er zachte pieken ontstaan. Snijd een rondje van 2 cm diep uit de bovenkant van elke muffin en snijd dat rondje in tweeën, zodat u twee vleugeltjes hebt. Schep 1/2 tl aardbeienjam in elke muffin; schep er slagroom op en steek hier de vleugeltjes in.
Receptnummer: 13719 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Recept uit Anne Wilsons Step-by-Step kookboekje Scones en Muffins voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd 15 min. Baktijd 25 min.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept