Ingredienten: (4 pers.):
Voor 12 stuks:
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 kop havermout
185 gr basterdsuiker
60 gr gesmolten boter
1
85 dl melk
2 eieren
losgeklopt
2 middelgrote rijpe bananen
geprakt | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr C. Vet een muffinblik voor 12 stuks in met gesmolten boter of olie. Zeef bakmeel in een grote kom; roer havermout en suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden. Meng melk, boter, eieren en banaan en voeg dit mengsel toe. Schep het beslag kort om met een lepel(Roer niet te lang, het beslag moet klonterig blijven. ). Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in 15 min. Goudbruin. Laat fde muffins op een rooster afkoelen. Tip van de kok:. Klop 100 gr roomkaas, 2 eetl poedersuiker(=bloemsuiker) en 2 tl citroensap met een mixer licht en romig. Smeer dit op de muffins en leg er gedroogde banaan op. |