Nieuws   Zoeken 

Marieke's gehakttaart uit een cakeblik
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. rundergehakt
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1 à 2 uien
4 eieren (hardgekookt!!!)
handje champignons
peper en zout
Bereiding:
De 4 eieren koken tot ze hard zijn. De paprika's, uien en champignons snijden en deze door het gehakt mengen, samen met wat peper en zout. De oven voorverwarmen op 180 graden (electrische oven!). Een cakeblik invetten en bestrooien met wat paneermeel. De bodem bedekken met de helft van het gehaktmengsel. De eieren over de lengte in het cakeblik leggen (op het gehakt dus...) Hierna de rest van het gehakt op de eieren leggen. Nu in de oven zetten en ongeveer een uurtje laten staan.
Receptnummer: 1373 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Marieke Deinum
Opmerking:
Als het klaar is in plakjes snijden. Ziet er heel erg leuk uit, doordat je door het ei heensnijdt en door de kleuren van de paprika's en champignons. Lekker bij diverse soorten groente en aardappelen. Goed te gebruiken als je eters krijgt en toch vlees op tafel wilt zetten, maar geen kapitalen uit wilt geven...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept