Ingredienten: (4 pers.):
400 gram half-om-half gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
25 gram gedroogde paddestoelen (eekhoorntjesbrood of wat anders)
3 ansjovisfilets
3 eetlepels kappertjes
1 eetlepel gedroogde tijm
50 gram geraspte pecorino (eventueel parmezaanse kaas)
zout
peper | Bereiding:
Laat de paddestoelen in warm water ongeveer 15 minuten wellen, giet ze dan af, knijp het vocht eruit en snij in kleine stukjes. Snij de ansjovis in stukjes en meng die met de paddestoelen, kappertjes, tijm en pecorino. Oven voorverwarmen op 200 graden. Gehakt, ei en paneermeel door elkaar kneden. Vulling door gehakt mengen en op smaak brengen met zout en peper. Van gehakt 'brood' vormen en op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen. Bak het gehakt in de oven gaar in 50 à 60 minuten. |