Nieuws   Zoeken 

Beppie's appel/kruimeltaart 2 voor Tine
Ingredienten: (8 pers.):
1 pak mix voor appel/kruimeltaart.
100 gr. koude boter.
850 gr. appels
een stuk of 5.
1 ei.
50 gr. rozijnen.
Handje abrikozen
(van die zure).
50 gr. suiker.
3 theel. kaneel.
Beetje paneermeel.
Beetje custard.
Bereiding:
Gebruiksaanwijzing staat op het pak. Maar ik doe nog wat abrikozen bij de appel, rozijnen en het kaneel. Abrikozen en rozijnen even wellen. Als ze afgekoeld zijn even droog deppen met keukenpapier en de abrikozen in stukjes knippen. Ook meng ik daar wat custard doorheen. Blijft de boel wat droger. Op de bodem van de springvorm doe ik tegenwoordig bakpapier. Dan is hij makkelijker van de springvorm-bodem te tillen zonder dat hij breekt. Moet je het papier wel iets groter houden dan de bodem. (Ik leg het papier over de bodem en dan druk ik de ring er overheen). Klein beetje invetten. Als je het deeg in de vorm hebt gedaan strooi dan wat paneermeel op de bodem. Dan de vulling en dan de rest van het kruimeldeeg er boven op. Dan 1 richel onder het midden van de oven, 180°C. Ongeveer 45 min. Bakken. Na het bakken de taart nog een uur in de vorm laten staan. Evt. Versieren met glazuur, poedersuiker of een dot slagroom, is ook lekker.
Receptnummer: 13739 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Die appel/kruimeltaart, rec. nr. 9869, is toch weer anders.
Maar deze is op verzoek van Tine.
Ik maak tegenwoordig vaak deze!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept