Nieuws   Zoeken 

Giuli’s abrikozenjam (voor agnes)
Ingredienten: (12 pers.):
1 kg rijpe abrikozen (schoon gewicht)
1 zakje geleipoeder
1125 g suiker
2 el citroensap
Bereiding:
De abrikozen wassen en goed uit laten lekken, vervolgens halveren en ontpitten. Het vruchtvlees in kleine stukjes snijden en wegen. Het zakje geleipoeder met 2 eetlepels suiker mengen en dit door het vruchtvlees roeren. De inhoud van de pan al roerend aan de kook brengen, het geleipoeder goed op laten lossen en zodra het een borrelende massa is de rest van de suiker toevoegen. De inhoud van de pan, zodra de suiker goed is opgelost, al roerend nog precies 1 minuut koken. Tenslotte nog 2 eetlepels citroensap erdoor roeren, de jam in potten doen en de potten zorgvuldig afsluiten.
Receptnummer: 13764 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
overgenomen uit het boek: Inmaken van Ria van Eijndhoven
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept