Nieuws   Zoeken 

Lydia's warm weer eten
Ingredienten: (1 pers.):
sla naar keuze(bv botersla of ijsbergsla)
blikje zalm of tonijn
blik Smac
blik doperwten en/of wortelen(of macedoine)
hardgekookt ei
tomaat(eventueel garnaaltjes)
blikje asperges
plakjes gekookte ham(schouderham of achterham)
blikje maïs
rest aardappelschijfjes of kant-en-klare aardappelsalade
zilveruitjes
augurk
tube mayonaise
eventueel stokbrood
Bereiding:
Per persoon een laagje slablaadjes op een bord en daarop een keuze uit: zalm of tonijn uit blik, plakje smac uit blik, koude doperwten en/of wortelen uit blik(of macedoine uit blik), een hardgekookt ei in schijfjes, een tomaat in plakjes(of gevuld met garnaaltjes), asperges uit blik in rolletje ham, mais uit blik, restje koude aardappelschijfjes of kant-en-klare aardappelsalade, wat zilveruitjes, augurk in waaier gesneden, beetje mayonaise uit een tube erover. Ligt eraan wat er in voorraad is. Lekker zo of met (stok)brood.
Receptnummer: 13796 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Ik vind het best moeilijk om steeds weer iets smakelijks te verzinnen waarvoor je niet te lang in een warme keuken moet staan.
Deze koude schotel is lekker als het echt warm weer is.

Mijn andere favoriete (Snelklaar-)recepten zijn:
Judith''s doperwtensalade(nr 3863)
A.N.W.B.Salade van Laurentina(4519) en daarbij nog een simpele basis-aardappelsalade(in water met beetje zout gekookte aardappelen in blokjes snijden, sausje maken van yoghurt + fritessaus of mayonaise + peper, zout, bieslook, peterselie, enkele augurken in kleine stukjes + paar eieren in kleine stukjes + eventueel beetje vocht van de augurken). Kan allemaal koud worden in de koelkast. Dan moet ik 's avonds alleen nog een stukje vlees bakken zoals een schnitzel, hamburger of chipolataworstjes. Als toetje yoghurt, ijs of vers fruit.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept