Ingredienten: (4 pers.):
4 aardappelen vastkokend (geschild),
500gr brocvcoli (in kleine roosjes),
2 el olijfolie,
2 uien (in ringen),
2 blikjes tonijnmoot in olijfolie (a 160gr) (uitgelekt),
3 el zwarte olijven zonder pit (potje 240 gr),
8 eieren,
1 teen knooflook (fijngesneden) | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de aardappelen in blokjes en kook 5 minuten in water met zout. Kook de broccoli 1 minuut mee. Giet af. Verhet de olie in een koekenpan en bak de ui 3 minuten. Roerbak de aardappelen en broccoli 1 minuut mee. Maak de tonijn los met een vork. Schep het aardappelmengsel in de springvorm. Verdeel de tonijn en de olijven erover. Klop de eieren los met de knoflook en peper en zout. Schenk over het aardappelmengsel. Bak in ca. 30 minuten gaar. Lekker met groene salade en stokbrood. |